12.9 C
İstanbul
Salı, Nisan 30, 2024

Coronavirüs: Almanya’da temas yasakları ve sokağa çıkma yasağı

Coronavirüs: Almanya’da temas yasakları ve sokağa çıkma yasağı

Federal Hükümet ve eyalet Başbakanları, Coronavirüs salgınını engellemek için ülke çapında temas yasakları ve çıkış kısıtlamaları konusunda karar verdiler. Bazı eyaletler için ek şartlar geçerli.

İnsanların kamusal alanda neredeyse her yere en fazla iki kişi olarak seyahat etmesine izin verilmekte. Sadece İş seyahatleri ve alışverişe izin veriliyor.

Bavyera, Saarland ve Saksonya kuralları genişletti
Peki ne yasak? Neye izin var?

Kamusal alanda kalmaya en fazla iki kişilik gruplar halinde toplanmaya izin verilir şayet aynı evde veya aile içi ikamet etmiyorlarsa.

Genel olarak, insanlar en az 1,5-2 metre arası mesafe tutmalıdır.

Sadece süpermarketler, tıbbi malzeme satan kurum veya şirketler, eczaneler, bankalar ve benzin istasyonları açık kalacak.

Lokantalar halk için ülke çapında kapatılmıştır. Evde tüketim için yiyecek içeceklere servis izni vardır (Fastfood gibi) Kuaförler, masaj salonları, güzellik salonları ve diğer dükkanlar da kapalıdır.

Bu tedbirler en az 19 Nisan’a kadar yürürlükte devam ediyor. Uygulamaları polis be Belediye memurları kontrol ediyor.

Kısıtlamaların ihlal edilmesi durumunda, 25 bin Euro‘ya kadar para cezaları kesiliyor. Enfeksiyon koruma yasasına göre ciddi ihlal durumunda, hapis cezaları da mümkün.

Not: Cezalar federal devletlere göre değişiyor. Örneğin Kuzey Ren-Vestfalya’da, 1.ci derece akrabalar (örn. Ebeveynler ve çocuklar, büyükbabalar ve torunlar) aynı ikamet yeri olmasa bile birlikte vakit geçirebilirler.

Federal eyalette hangi düzenlemelerin geçerli olduğunu öğrenmek istiyorsanız, bireysel federal devletlerin devlet hükümetlerinin web sitelerinden öğrenebilirsiniz.

Bavyera, Saksonya, Saarland ve Brandenburg deki ek kurallar:

Bavyera ve Saksonya’da 19 Nisan’a kadar ve Saarland’da en az 20 Nisan’a kadar temas yasağına ek olarak kabul edilen durumlar:

  • Evden ayrılmak sadece geçerli nedenlerle izin verilir. Örneğin, geçerli nedenler bir doktora yapılan ziyaretler, satın almalar ve çalışma seyahatleridir.
  • Bavyera’da, farklı hanelerden gelen iki kişinin genellikle toplum içinde birlikte seyahat etmesine izin verilmez. Spor, yürüyüş ve temiz havada egzersiz yapmaya izin verilir (sadece tek başına veya aynı mekânda ikamet eden kişilerle). Araba yolculuklarına sadece geçerli nedenlerden dolayı izin verilir. Bir trafik kontrolünde geçerli nedenler ispat edilmesi zorundadır.
  • Brandenburg’da, aynı evde yaşamayanlar artık toplum içinde birlikte olamayacaklardır. Bununla birlikte, örneğin hemşirelik ve bakım personeli için istisnalar vardır.
  • Saksonya’da, temiz havada spor aktiviteleri ve egzersiz sadece ev ortamının yakınında aynı ev halkıyla yalnız yapılabilmektedir.

Sağlıkta kalın, kurallara uyalım, iyi ve sabırlı tatiller dileriz.


SYS Haber

ilgili haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

33,560BeğenenlerBeğen
3,633TakipçilerTakip Et
2,875TakipçilerTakip Et
2,124TakipçilerTakip Et
7,002AboneAbone Ol
- Advertisement -

Son Haberler