12.9 C
İstanbul
Salı, Nisan 30, 2024

Türk Polisi Sırbistan’da

Türk Polisi Sırbistan’da


Türk Polislerimiz Bizleri Bu Senede Yalnız Bırakmadılar…


Emniyet Genel Müdürlüğü, “Sıla Yolu Projesi” kapsamında 11 Türk polisinin, Sırbistan’ın Bulgaristan, Macaristan ve Hırvatistan sınırlarındaki kara hudut kapılarında görev yapmak üzere bu ülkeye gittiğini bildirdi.

Genel Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, İçişleri Bakanlığı ve Sırbistan arasında hayata geçirilen “Sıla Yolu Projesi” kapsamında Türk vatandaşlarının Sırbistan’da yoğun olarak kullandığı hudut kapılarında Türk polisi görevlendirilmesine devam ediliyor.

Bu kapsamda 24 Haziran- 20 Eylül döneminde, Bulgaristan, Macaristan ve Hırvatistan kara hudut kapılarında görev yapacak bir emniyet müdürü ile 10 polis memuru Sırbistan’a gitti.

Sırbistan-Hırvatistan Batrovci Kara Hudut Kapısı’nda 3, Sırbistan-Macaristan Horgos Kara Hudut Kapısı’nda 3, Sırbistan-Bulgaristan Gradina Kara Hudut Kapısı’nda 3 polis memuru ve raporlama yapacak bir polis ile bir emniyet müdürü görevlerine başladı.

Proje kapsamında, Sırbistan’ın kara hudut kapılarında görevli Türk polisleri, kapılardan geçen yıllık ortalama 2 milyon Türk gurbetçinin işlemlerini kolaylaştırırken diğer yandan da düzensiz göç ve sahte belgeyle seyahatin önlenmesi için mesai yapacak.


Ozan MÜJDECİ
SILA YOLU izin Yolu Gurbetçiler Buraya

Pirot Türkiyem Park Otel Bilal Keskincioğlu

ilgili haberler

1 Yorum

  1. Bugüne kadar sirbistan bulgaristan kapisinda sirp polisinin biz gurbetcilere 5 € icin yaptiklari eziyetin hesabini kim soracak? Yalniz karadan gidenlere sirb ve bulgar kapilarinda yapmadiklari eziyet kalmiyor 5 € koparabilmek icin. Bunlarin hesabi sorulmali bu serefsiz balkan ülkelerinden

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

33,559BeğenenlerBeğen
3,633TakipçilerTakip Et
2,875TakipçilerTakip Et
2,124TakipçilerTakip Et
7,002AboneAbone Ol
- Advertisement -

Son Haberler