14.1 C
İstanbul
Salı, Nisan 30, 2024

GURBETÇİNİN KAFASI İYİCE KARIŞTI! TÜRKİYE’DEN ÇIKIŞTA COVİD-19 TESTİ?

GURBETÇİNİN KAFASI İYİCE KARIŞTI! TÜRKİYE’DEN ÇIKIŞTA COVİD-19 TESTİ?


Sınır çıkışlarında uygulama olarak henüz herhangi bir değişim olmasada alınan karar; 10.08.2020 tarihiden itibaren Karayolundan seyahat edenlerin, test sonuçları Sınır Kapılarından çıkmadan önce ibraz edilecek ve sonucu NEGATİF olmayan kişilerin ise Türkiye’den yurtdışına çıkışlarına izin verilmemesiydi. 

Ama dün ve bugün Kapıkuleden çıkış yapan birçok Gurbetçimiz çıkışta herhangi bir Test sorulmadığını belirttiler. 

Türkiye’den seyahat edenler için RKI’ (Robert Koch Enstitüsü) nin riskli ülkeler listesinde yer alan Türkiye için “özel bir düzenleme” yapıldı, bu nedenle Türkiye’den Almanya’ya seyahatlerde farklı bir uygulama sözkonusu.

Türkiye’den Almanya’ya seyahat edecek olan herkes, hangi ülke vatandaşı olursa olsun, diğer riskli ülkelerden farklı olarak, koronavirüs testini Almanya’ya gelmeden önce, Türkiye’de yaptırmak zorunda.

3 Ağustos’ta Türkiye’ye seyahat uyarısını güncelleyen Almanya, Akdeniz’de Antalya, Ege’de İzmir, Aydın ve Muğla’ya seyahat uyarısını kaldırmış buna karşın Türkiye’den Almanya’ya seyahat edecek herkesin uymak zorunda olduğu yeni koşullar belirlendiğini duyurmuştu.

Alman hükümeti, Türkiye için bu farklı uygulamanın, iki ülke hükümetlerinin, Türk turizm bölgelerine seyahat uyarısının kaldırılması için yürütülen müzakerelerde varılan mutabakatı yansıttığını, bu nedenle diğer riskli ülkelerden farklı olarak Türkiye’ye “özel düzenlemeler” yapıldığını açıklamıştı.

8 Ağustos cumartesi gece 23:59 itibariyle yürürlüğe girecek düzenlemelere göre herkes Almanya’ya seyahat etmeden önceki 48 saat içerisinde Türkiye’de PCR testi yaptırmak zorunda.

Testlerin ücretleri seyahat edenler tarafından ödenecek. Sadece test sonucu negatif çıkan yolcular, bu test sonuçlarını gümrük kapılarında ibraz etmeleri halinde, Almanya’ya seyahat edebilecek.

Test sonucu denetimleri Türkiye’den çıkışlarda Türk makamları tarafından yapılacak. Pozitif çıkanlar, Türkiye’de karantinaya girecek ya da gerekli görüldüğü takdirde Türk hastanelerinde tedavi görecek.

Negatif test ibraz etme zorunluluğu, Türkiye’den yalnızca havayolu değil, denizyolu ya da karayoluyla Almanya’ya dönecek olanlar için de getirildi.


Kaynak: DW, İzin Yolu

ilgili haberler

1 Yorum

  1. Ben 09.10.20 de Türkiye den cikis yaptım.
    Testi passau da bedavaya yaptırdım. Sonrs Passauda sonuc gelmesi uzun sürüyor diye ev doktorunda birdaha bedavaya yaptırdım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

33,559BeğenenlerBeğen
3,633TakipçilerTakip Et
2,875TakipçilerTakip Et
2,124TakipçilerTakip Et
7,002AboneAbone Ol
- Advertisement -

Son Haberler