18.2 C
İstanbul
Cuma, Mart 29, 2024

Sahte Korona Testi İşinden Etti

Sahte Korona Testi İşinden Etti


Hollanda’da işverenine sahte korona test sonucu gönderen adam, işten atıldı.

Rotterdam liman şirketi Controco, sahte korona test sonucu gönderen çalışanını işten çıkarttı. Mahkeme bu karara onay verdi.

Rotterdam bölge mahkemesi; şirket doktoruna sahte korona test sonucu ibraz eden, işe geri dönmek yerine tazminat davası açan şirket çalışanının, işten çıkartılma kararına onay verildi.

Nisan 2021’de Rotterdam limanında bulunan Controco adlı şirkete giren bir adam, ağustos ayında şirket doktorunun kontrolünden geçmesi gerekirken, mail aracılığıyla korona test sonucunun pozitif olduğunu bildirdi.

Ancak gönderilen test sonucu belgesinde farklı bir doğum tarihi olduğundan şüphelenen şirket yetkilileri, maildeki belgede ismin farklı bir harf karakteri ile yazıldığını da fark etti. 

Çalışanından buna dair bir açıklama isteyen şirket, aynı zamanda adamın test yaptırdığı şirketle de irtibata geçti. Test şirketinden gelen cevap ise belgenin sahte olduğunu kanıtladı.

Direk İşten Atıldı

Yaşanan bu sahtekarlık üzerine şirket çalışanını direk olarak işten çıkarttı. İşinden olan adam, çareyi mahkemeye başvurmakta buldu.

İşyerinde her zaman iyi bir çalışan gibi davrandığını belirten adam, mahkemeye yaptığı başvuruda, şirketin kendisini kovmak için hiçbir nedeni olmadığını, işvereninin kendi verilerini test şirketi ile gizlilik mevzuatını ihlal ederek paylaştığını ve yasa dışı bir şekilde kanıt elde ettiğini iddia etti.

Adam mahkemeye yaptığı başvuruda, işini geri almayı istemek yerine toplam 14.000 Euro’yu aşan kıdem tazminatı talep etti.

Mahkeme Kararı

Geçtiğimiz hafta bakılan ve dün açıklanan davada hâkim, işten atılan adamın savunmasında test kanıtının yanlış olduğunu kesin olarak inkar etmediğini, duruşmaya katılamayacağına dair bildirimde bulunmaksızın, duruşmaya gelmediğini ve davaya ilişkin görüşünü mahkeme önünde açıklamadığını vurguladı.

Hâkim, davalı adamın işverenini yanıltmak için sahte bir korona testi kullandığının yeterince açık olduğuna ve şirketin ‘acil işten çıkarma’ için gerekli bir nedeni bulunduğuna, işten çıkartılan kişinin bu nedenle kıdem tazminatı almaya hakkı bulunmadığına hükmetti.

Mahkeme ayrıca adamın, eski işverenine 747 Euro yasal masraf ödemek zorunda olduğuna da karar verdi.


Kaynak: Sonhaber

ilgili haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

33,597BeğenenlerBeğen
3,638TakipçilerTakip Et
2,878TakipçilerTakip Et
2,124TakipçilerTakip Et
7,002AboneAbone Ol
- Advertisement -

Son Haberler