HGS Geçiş Ücreti cezalarıyla ilgili grubetçilerin sorunu çözüldü
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, HGS cezaları ile ilgili yeni uygulamayı açıkladı.
Türkiye’ye gelen ve otoyol ücreti ödemeden geçiş yapan yabancı plakalı araçlar da Türk plakalı araçlar gibi 15 gün içinde normal geçiş ücretini ödemeleri halinde ceza ödemeyecek.
Karayolları genel müdürlüğü, yabancı plakalı araçların otoyoldan ücret ödemeden geçmeleri halinde dört kati ceza ödemelerini öngören yasa hükmünün sadece ödeme yapmadan yurt dışına çıkan araçlar için uygulanacağını, 15 gün içerisinde normal geçiş ücretini ödeyenler için böyle bir cezanın söz konusu olmayacağını belirtti
Böylelikle Türk plakalı araçlar ile yabancı plakalı araçlar arasında uygulama birliği sağlanmış ve yabancı plakalı araçların ne şekilde dört kati ceza ödemeleri gerektiğine dair ortaya çıkan tereddütler giderilmiş oldu.

