12.9 C
İstanbul
Salı, Nisan 30, 2024

Almanya’da Nisan Ayından İtibaren Neler Değişecek?

Almanya’da Nisan Ayından İtibaren Neler Değişecek?


Almanya’da Nisan ayından itibaren birtakım yenilikler ve düzenlemeler hayata geçiyor. Almanya’da korona önlemleri 2 Nisan’da sona erdi. Ancak birtakım değişiklikler getirildi.

Nisan ayında özellikle tüketiciler ve işletmeler için bazı değişiklikler geçerli olacak. Örneğin bazı sektörlerde maaşlar artıyor, araba lastikleri daha pahalı hale geliyor ve kargo taşımacılığında bazı yenilikler var.

İşte En Önemli Değişiklikler:

2 Nisan’dan İtibaren Yeni Korona Kuralları

İki yıldan uzun süren pandemi kısıtlamalarının ardından, Enfeksiyondan Korunma Yasasında yapılan değişikliklerle nerdeyse tüm korona önlemleri 2 Nisan Cumartesi günü sona erdi. Eyalet parlamentoları, yalnızca bölgesel noktalarda kritik bir durum tespit ederse kısıtlama getirebilir.

3 Nisan’dan itibaren kamu yaşamında test ve aşı zorunluluğu geçersiz hale gelecek. Okullarda, üniversitelerde, kiliselerde, restoranlarda, barlarda, diskoteklerde, yüzme havuzlarında, sinemalarda, kuaförlerde, spor salonlarında, tiyatrolarda, mağazalarda ve süpermarketlerde artık maskeye, aşı ve test zorunluluğuna gerek yok. Sadece istisnai durumlarda maske geçerli olacak. Halka açık etkinliklerde uygulanan kısıtlamalar da kaldırıldı.

Maske Ve Test Hangi Durumlarda Hala Geçerli?

Maske zorunluluğu yalnızca yerel ve uzun mesafe toplu taşıma araçlarında, hastanelerde ve bakım tesislerinde geçerli olmaya devam edecek. Test zorunluluğu ise okullarda, kreşlerde, hastanelerde ve bakım tesislerinde uygulanmaya devam edecek.

1 Nisan’dan İtibaren Daha Yüksek Vergi

1 Nisan’dan itibaren mesleki nedenlerle taşınanlar, bir sonraki vergi Beyannamesinde daha yüksek bir taşınma ücreti talep edebilirler. Bu ücret 870 Euro’dan 886 Euro’ya yükseldi.

Taşındıktan sonra çocuklarınızın eğitime ihtiyacı varsa, masrafların bir kısmını vergi dairesinden geri alabilirsiniz, çünkü maksimum miktar 1160 Euro’dan 1881 Euro’ya yükselir ve yarısı iade edilebilir. Gerçek maliyetler daha yüksekse, maksimum tutarın yüzde 75’ine kadar düşebilirsiniz.

Geçici İşçiler Ve Memurlar İçin Daha Yüksek Maaş

Geçici işçiler için asgari ücret 1 Nisan’da saat başına 10,45’ten 10,88 avroya yükselecek. Orta vadede, federal hükümet saatte 12 Euro’ya varan bir artış planlıyor.

1 Nisan’dan itibaren memurlara daha fazla para verilecek. Aylık ödemeler yüzde 1,8 artarken, stajyerler ayda 25 Euro daha fazla kazanacak.

Daha Pahalı Krediler

Nisan ayından itibaren, bankaların konut amaçlı gayrimenkul kredilerini güvence altına almak zorunda oldukları ek bir sermaye tamponu olacak. Müşteriler için bu, zaten artan kredi faiz oranlarına ek olarak, kredilerin daha pahalı hale gelme eğiliminde olduğu anlamına geliyor.

DHL’de Değişiklik

Bir Packstation’dan bir paket teslim almak istiyorsanız, Nisan ayından itibaren “Post & DHL” akıllı telefon uygulamasına ihtiyacınız olacak. 1 Nisan’dan itibaren istasyondan müşteri kartı ile paket teslim alınamayacak. Paketler ve teslim alma kodları hakkında bilgi, uygulama aracılığıyla mevcut olacak.

Araba Lastikleri Daha Pahalı Hale Gelecek

Araba sürücülerini kötü bir haber bekliyor; 1 Nisan’dan itibaren otomobil lastik fiyatları artacak. Fiyat artışını ilk açıklayan Michelin oldu. Landesbank Baden-Württemberg (LBBW) analisti Frank Biller, bunun nedenlerini Autoflotte.de’ye açıkladı. Uzman, “Üreticiler fiyatlarını yükseltmeli, aksi takdirde kar marjları küçülür” dedi.

Ehliyet Sınavı İçin Değişiklik

1 Nisan 2022 tarihinden itibaren teorik direksiyon sınavındaki sorular değişecek. Sürücü okulları konusunda uzman bir yayıncı olan Degener-Verlag tarafından bildirildiği üzere, motorlu taşıt trafiği için teknik test merkezleri çalışma grubunun “Teorik ehliyet testi ve görev geliştirme” çalışma grubu 37 soruyu silmiş ve 52 yeni soru formüle etmiştir.

Ödüllü Çekiliş Çağrıları Sınırlandırılacaktır

Sabit hatlardan yapılan rekabet görüşmelerinin fiyatları kanunla düzenlense de, sağlayıcılar cep telefonlarından yapılan aramalar için farklı ücretler talep edebiliyordu.  Bu boşluk 1 Nisan’da kapanacak. Federal Şebeke Ajansı’na göre, (0)137 numarayı cep telefonuyla çevirmek gelecekte 14 sent ile dakika veya arama başına maksimum 1 Euro arasında bir ücrete mal olacak.

2022’de Daha Fazla CO2 Vergisi Ödenecek

CO₂ vergisi, iklim korumasını daha çekici hale getirmek için 2022’de artacak. Yayılan karbondioksitin tonu başına 25 sent yerine, 30 sent ödenecek. Diğer şeylerin yanı sıra, bunun yakıt fiyatları üzerinde bir etkisi olacak. ADAC tarafından yapılan hesaplamalara göre, CO₂ fiyatı benzin ve dizelin yaklaşık bir buçuk sent daha pahalı olduğu anlamına geliyor.

Mevduat Yükümlülüğü Uzatıldı

1 Ocak’ta plastik şişe içecekler için zorunlu depozito uzatıldı. Daha önce meyve ve sebze suları tek yönlü 25 sentlik depozitodan muaf iken, bu onlar için de gelecekte geçerli olacak. İçecek kutuları da istisnasız olarak depozitoya tabidir.

Çocuk Yardım Parasında Artış

Düşük gelirli aileler için çocuk ek yardımı biraz daha artırılacak. Çocuk başına aylık 205 Euro, 4 Euroluk artışla 209 Euro’ya çıkacak.


Arti49

ilgili haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

33,559BeğenenlerBeğen
3,633TakipçilerTakip Et
2,875TakipçilerTakip Et
2,124TakipçilerTakip Et
7,002AboneAbone Ol
- Advertisement -

Son Haberler